Rakott zöldbab

Elkezdődött a nagy “ürítsük ki a hűtőszekrényt karácsony előtt” projekt, így az ott meglelt alapanyagokból most finom ebéd készült.

Rakott_zoldbab

  • 650 g zöldbab (fagyasztott)
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 közepes méretű lilahagyma
  • 500 g darált pulykahús
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 kk. majoránna
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 100 g kecskesajt

A zöldbabot sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főztem, majd leszűrtem.

A kókuszzsíron megpároltam az apró kockákra vágott lilahagymát, majd a pulykahúst. Sóztam, borsoztam, zöldfűszerekkel fűszereztem, végül fedő alatt puhára pároltam.

Egy tűzálló üvegtálat kókuszzsírral kikentem, az első réteg a zöldbab fele volt, majd ezt követte a hús fele, illetve a natúr joghurt fele. A következő réteg ismét hús, majd zöldbab volt, végül a joghurt másik felével borítottam be. A kecskesajtot a tetejére morzsoltam, majd közepesen meleg sütőben sütöttem készre.

4 – 6 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s