Tonhalkrém

Mivel sajnos nem mindig van lehetőségünk friss halhoz jutni, mindig tartunk itthon tonhalkonzervet (saját levében, nem olajban), amit nagyon sokféleképpen készítek. Az egyik kedvenc reggeli kencémnek is ez az alapja.

Tonhalkrem

  • 1/2 doboz tonhalkonzerv (saját levében)
  • 1 tk. light sajtkrém
  • só, őrölt fehérbors
  • csipetnyi kapor (illetve egyéb zöldfűszer ízlés szerint)
  • frissen facsart citromlé

A tonhalkonzervet villával összetörtem, light sajtkrémmel alaposan elkevertem, sóztam, borsoztam, csipetnyi kaporral fűszereztem, majd kevés frissen facsart citromlével tovább finomítottam rajta.

Pirított rozskenyérrel és sárgarépával tálaltam.

1 adag lesz belőle

Advertisements

3 thoughts on “Tonhalkrém

  1. Pingback: Tonhalfasírt paprikában sütve |

  2. Pingback: Grillezett harcsa pástétom |

  3. Pingback: “Bűvös” tönkölyzsemle (tejmentes, tojásmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s