Burgonyakrémleves

Télen sokszor vágyom egy tartalmas, melengető levesre, és mivel most nagyobb adag burgonyához jutottunk, a legújabb verzió egyszerűen ebből készült.

Burgonyakremleves

  • 4 közepes méretű burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • majoránna
  • 1 bő ek. light sajtkrém

A burgonyát meghámoztam, kisebb kockákra vágtam, majd sóval, borssal ízesített vízben (kb, 1,2 l) a vöröshagymával feltettem főni. Amikor félig megpuhult, majoránnával fűszereztem. Miután teljesen megfőtt, 1 ek. light sajtkrémmel turmixoltam, így vált krémessé. Nagyon egyszerű étel, de annál jobban esik egy hideg napon.

4 – 5 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s