Zöldfűszeres húsgolyók ananász – cékla salátával

Könnyű főételre vágytam, így született ez a recept az otthon fellelhető alapanyagokból.

Husgolyo_cekla_ananasz

  • 300 g darált hús (nálam most sovány sertéshús)
  • 15 g zabkorpa
  • 1 tojás, felverve
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 kk. majoránna
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 cékla
  • 2 szelet friss ananász
  • 1 tk. hidegen sajtolt szőlőmagolaj
  • kevés frissen facsart citromlé

A darált húst elkevertem a zabkorpával, kakukkfűvel, majoránnával és pirospaprikával fűszereztem, sóztam, borsoztam. 15 percre állni hagytam, majd vizes kézzel kisebb golyókat formáztam belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, majd alufólia alatt, közepes lángon sütöttem őket 30 percig. Ekkor a fóliát levettem, a gömböket megfordítottam, hogy minden oldaluk átsüljön.

A céklát uborkareszelőn hajszálvékonyra szeleteltem, az ananászt kisebb darabokra vágtam, majd szőlőmagolajjal és citromlével locsoltam meg.

A hús 2, a saláta 1 adag

Advertisements

One thought on “Zöldfűszeres húsgolyók ananász – cékla salátával

  1. Pingback: Vegán sült cékla főzelék (gluténmentes, tejmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s