Galambleves

Mivel az utóbbi időben nagyon oda kell figyelnem a szervezetembe bevitt zsír mennyiségére, folyamatosan azon vagyok, hogy milyen alapanyagokat használhatnék fel a jól bevált csirkehús mellett. Anyukámmal a piacon sétálva fedeztük fel, hogy (tenyésztett) galamb is kapható, amiről korábban azt olvastam, hogy elenyésző húsában a zsír mennyisége. Mivel nem gyakran fordul elő az asztalunkon ez a húsféle, kedvet kaptunk arra, hogy kipróbáljuk, és egy nagyon finom, zsírszegény húslevest alkottunk.

Galambleves

2 galamb, félbevágva
1 nagyobb vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
szemes bors
egész kömény
4 nagyobb sárgarépa
3 nagyobb fehérrépa
1/2 zeller
1/2 karalábé
5-6 kisebb burgonya
levestészta

A galambokat hideg vízben tettük fel főni, egy vöröshagyma és néhány gerezd fokhagyma társaságában. A vizet sóztuk, szemes borssal és egész köménnyel fűszereztük. Lassú tűzön főztük, hogy a leve finom, ízletes legyen. Ha szükséges volt, a habot leszedtük a tetejéről. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadtuk a zöldségféléket (kivéve a burgonyát), és mindent majdnem puhára főztünk. A burgonya csak a végén került bele, azzal együtt főtt készre a leves. A tésztát külön főztük meg hozzá, és végül a levest forrón tálaltuk.

Kiadós családi adag lett belőle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s