Birsalmakompót

Gyerekkoromban gyakran készült nálunk birsalmakompót, akkoriban még nem igazán szerettem, manapság azonban egyik kedvenc őszi desszertemmé lépett elő.

Birsalmakompot

2 db birsalma
1 vastagabb szelet citrom
1 ek. DW folyékony édesítőszer
ízlés szerinti fahéj

Az almákat meghámoztam, magházukat kivágtam, apró darabokra vágtam. Egy citromkarika kíséretében annyi vízben tettem fel főni, ami 3-4 ujjnyira ellepte. Édesítem, fahéjjal fűszereztem, majd puhára főztem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s