Sült csirke fűszeres sütőtökkoronggal és salátával

Paleós barátunkat vártuk vacsorára, így igyekeztem megfelelni az elvárásoknak és az étrenddel kapcsolatos követelményeknek, így született ez a recept.

Sult_csirke_sutotok_salata

1 csirke
1 vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 alma

frissen őrölt bors

1 sütőtök vékonyabb része
olívaolaj
kakukkfű

madársaláta
balzsamecet

A csirkét alaposan megmostam, sóztam, borsoztam, majd egy cikkekre vágott vöröshagyma, néhány fokhagymagerezd és egy cikkekre vágott alma társaságában sütőzacskóban megsütöttem. (Kb. 1,5 órán ált puhult a hús a sütőzacskóban, majd a zacskót felvágtam és a hús tetejét megpirítottam.)

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral borítottam, ezt ecset segítségével vékonyan kikentem olívaolajjal. Erre kerültek az 1cm vastagra vágott tökszeletek. Ezek tetjét is kevés olívaolajjal kentem meg, majd enyhén sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam és rövid idő alatt a sütőben puhára sütöttem.

Balzsamecetes salátával ettük.

4 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s