Pirítós citromos – kakukkfüves cukkinivel

Villámgyorsan elkészíthető reggeli, vagy könnyű vendégváró falat.

Cukkinis pirítós

1 tk. olívaolaj
1 salátacukkini

kakukkfű
frissen facsart citromlé
rozskifli

Az olívaolajjal kikentem egy teflonserpenyőt. Hozzáadtam a meghámozott, uborkareszelőn vékonyra szeletelt cukkinit, sóztam, kakukkfűvel kissé megpirítottam, majd kevés víz hozzáadásával pároltam.Végül kevés frissen facsart citromlével ízesítettem.

A rozskiflit felkarikáztam, száraz serpenyőben megpirítottam, erre halmoztam a cukkinis keveréket.

Ha marad belóle, 2 szelet rozskenyér és vékonyra szeletelt főtt csirkemell társaságában kiváló szendvicsebéd lehet.

Az eredeti recept a River cottage minden napra c. szakácskönyvből származik, azt egyszerűsítettem kissé.

2 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s