Sárgarépa-főzelék csirkemellel

Könnyen és gyorsan elkészíthető, gyomorkímélő főételt hozok ha nektek.

Sargarepafozelek

4 db kisebb sárgarépa

1 kk. folyékony édesítőszer
0,5 dl tej
1 kk. (3g) keményítő

A sárgarépát felkarikáztam, annyi vizet öntöttem rá, ami éppen ellepi, sóztam, édesítettem és fedő alatt puhára pároltam. (Ha szükséges, az elpárolgott víz pótolható.) A keményítőt elkevertem kevés hideg tejben, ezzel habartam a főzeléket, amit még egyszer összeforraltam és főtt csirkemellel tálaltam.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s