Mézes – mustáros csirkemell

Van, amikor sok időt töltünk a konyhában, és akad, amikor gyorsan szeretnénk valami finomat. Mai ajánlatom egy igen egyszerűen és gyorsan elkészíthető főétel, sietős munkanapokra.

Mezes_mustaros_csirkemell

1/2 csirkemell
kevés só, frissen őrölt bors
1 ek. méz
2 ek. mustár
1 tk. vaj
néhány szál friss petrezselyemzöld

A csirkemellet felkockáztam, sóztam, borsoztam. 1 ek. méz és 2 ek. mustár keverékében pácoltam egy órán keresztül. Teflonserpenyőben kevés vajat hevítettem, majd a bepácolt húst puhára sütöttem. Mielőtt elkészült, kevés apróra vágott friss petrezselyemzöldet adtam hozzá.

Vizes burgonyapürével tálaltam – a burgonyát megfőztem, majd zsiradék nélkül, kevés főzővízzel összetörtem és habosra kevertem.

2-3 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s