Alapanyagok 4 – Lisztes termékek, zsiradékok, ecetek

Természetesen a lisztek mellett a fehér lisztes termékeket is helyettesíteni kell. Én a következőket használom:

  • Semmi péksüti – tényleg semmi
  • Otthon sütött teljes kiőrlésű kenyerek
  • Kornspitz (több helyen kapható, összetétele szabályozott, akárhol veszed, ugyanazt kapod) –  1 db / étkezés
  • Laurapan márkájú, igazi, nehéz rozskenyér –  1 szelet / étkezés
  • Abonett (rozsos, teljes kiőrlésű) 4 – 6 db / étkezés
  • Korpás, magvas zsemle – 1 db / étkezés

Panírozás

  • Zsemlemorzsa helyett zabkorpát használok panírozáshoz, fasírtba
  • A zabkorpa keverhető kókuszreszelékkel, így kicsit más lesz az ízhatás

A szénhidrátokat igyekszem kora délutánig beiktatni.

Az étolajat teljesen elhagytam. Ehelyett használok:

  • Kókuszzsír – tulajdonképpen mindenhez, amihez zsiradék kell
  • Extra szűz olívaolaj – olasz ételekhez, salátára, tésztafőzéshez, tésztákhoz

Ecetek közül a következők találhatók meg a konyhámban:

  • Modenai balzsamecet
  • Sima balzsamecet
  • Almaecet
  • Fehérborecet

A következő bejegyzésemben a húsfélékre és a tejtermékekre fogok kitérni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s